0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Deratizare CârtițeCartite: - Cartitele sunt mamifere mici, cilindrice, adaptate la un stil de viata subteran. Ele au blana moale, urechile si ochii mici sau chiar invizibili şi membrele scurte, puternice, cu labe mari, orientate pentru săpat.

Cartitele sunt caracaterizate ca tolerand niveluri mai ridicate de dioxid de carbon decat alte mamifere. Acest lucru se datorează faptului că celulele lor de sânge au o proteină in hemoglobina speciala şi unica. Cartitele sunt capabile să re-utilizeze oxigen inhalat, ca urmare sunt capabile de a supravieţui în medii sărace în oxigen, cum ar fi în tuneluri subterane. Dieta unei cartite in primul rand este format din râme şi alte nevertebrate mici, găsite în sol şi de asemenea o varietate de seminte.

Tunelurile sunt "capcane de viermi” in realitate, cartitele detecteaza atunci când un vierme intră în tunel şi rapid alearga de-a lungul tunelului pentru a-l ucide şi mănânca.

Deoarece saliva cartitelor contine o toxina care poarte paraliza ramele, cartitele sunt capabile sa stocheze prada care inca traieste pentru consum mai tarziu. Cartitele construiesc tuneluri subterane speciale "niste simple camari," doar pentru acest scop, cercetatorii au descoperit niste simple camari, de asemenea, cu peste o mie de rame în ele.

Înainte de a manca ramele, cartite le strag între labele lor plate pentru a forta iesirea pamantului colectat şi murdaria din intestine viermilor.

Cere oferta