0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Dezinsectie CarabusiCarabusi: - 20-30 mm lungime; capul, platoşa gâtului şi partea posterioară a corpului, precum şi partea inferioară sunt de culoare neagră; aripile (elitrele) sunt maro şi prezintă nişte ridicături longitudinale, bine formate; pe cap este inserată o pereche de antene îndoite, care la masculi prezintă la capăt 7 franjuri lungi, ca nişte frunzuliţe; antenele femelelor prezintă numai 6 franjuri asemănătoare, dar ceva mai scurte; larvele ajung până la 65 mm lungime; sunt albicios — galbene şi rotunjite în zona abdominală (formă specifică larvelor de cărăbuş); ele au 3 perechi de picioare ce pornesc din zona toracică, iar capul lor este maroniu şi clar delimitat de restul corpului.

Perioada de zbor a cărăbuşilor are loc în aprilie şi mai, iar atunci aceştia roiesc în zbor pe la amiază şi pe înserat. După o perioadă de hrănire femela cărăbuş depune aproximativ 10-30 de ouă rotunde şi gălbui, dispuse în grămezi, la 5-25 cm adâncime în pământ. Apoi femela zboară din nou în pădure, livezile cu pomi fructiferi sau în grădini, pentru a se hrăni. După această fază de hrănire ea mai depune încă un rând de ouă, însă într-un număr mai mic decât prima dată. Ea depune aproximativ 20 de ouă în această etapă. După o a treia fază de hrănire, femela depune al treilea rând de ouă, în cantităţi şi mai reduse. După 4-6 săptămâni evoluţia embrionară se încheie, iar larvele eclozează. Acestea au nevoie de 3-5 ani, pentru a realiza transformarea în pupă, iar mai apoi metamorfoza în cărăbuşi adulţi. Larvele se hrănesc cu substanţe humoase şi cu rădăcini de plante. în ultimul stadiu de larvă transformarea în pupă are loc vara, iar cărăbuşul tânăr eclozează deja la sfârşitul verii. Acesta mai întâi iernează, după care, în primăvara următoare iese din pământ.

Cere oferta