0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Dezinsecție ViespiViespile sunt insecte care fac parte din subfamilia „Vespinae”, familia „Vespidae”, care cuprinde 61 de specii răspândite pe glob. În Europa Centrală trăiesc 11 specii care, din punct de vedere morfologic, cu excepția lui „Vespa crabro” (gărgăun, găun) au un apect asemănător cu subfamilia „Polistinae” cu care se pot confunda ușor.

O mare parte din oameni au o frica mare de viespii datorita intepaturilor dureroase pe care acestea le au. Regina hiberneaza in timpul iernii dupa care face un cuib primavara in care isi depune ouale.
Puii sunt hraniti cu insecte pana cand devin viespi lucratoare in aproximativ o luna de la nastere. Un singur cuib poate produce intr-un an in conditii optime chiar si 30 000 de viespii. In august si septembrie viespiile devin din ce in ce mai multe si adaptate deja la mediul inconjurator si incep sa creeze probleme.
Daca gasesti un cuib de viespii cel mai bine este sa dai intens cu insecticid insa acest lucru este periculos si din aceasta cauza trebuie folosit un echipament de protectie adecvat.

Obiceiuri: Viespea europeana traieste in colonii de la 200 pana la maxim 400 membrii, dar au fost raportate colonii si de o mie de membrii. Apar de obicei la sfarsitul verii , se hranesc cu o varietae de insecte , greieri , muste , albine . De asemenea se mai hranesc cu seva copacilor , fructe si miere . Viespea europeana poate fi activa si noaptea.

Habitat: Viespea europeana isi face cuibul in trunchiul copacului, hambare, exteriorul cladirilor, peretii falsi ai caselor, mansarde si stupi parasiti.

Amenintari: Viespea europeana poate provoca daune mari pomilor si arbustilor deoarece indeparteaza scoarta pentru a lua seva . De asemenea folosesc fibrele scoartei pentru constructia cuibului. Arma ,adica acul este foarte fin si subtire reusind sa intepe de mai multe ori daca se simt in pericol. Acul poarta venin astfel intepatura este dureroasa iar umflatura rezultata va dura aproximativ 24 de ore. Intepatura viespi europeene are acelasi risc de alergie ca si intepatura celorlale insecte.

Cere oferta