0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Dezinfecție CitomegalovirusCitomegalovirusul (CMV) este un virus ce poate fi transmis fatului in plina dezvoltare inainte de nastere. Majoritatea copiilor născuţi cu CMV nu prezintă niciodată simptome sau dizabilităţi. Atunci când copiii au simptome, unele pot trece, dar altele (precum pierderea auzului) pot fi permanente.

Odata ce o persoana este infectata, virusul ramane activ, dar de obicei latent de-a lungul vietii persoanei respective. In cele mai multe cazuri infectia cu citomegalovirus este nevatamatoare si rareori cauzeaza boli, dar trebuie tinut cont de faptul ca CMV este familia de virusuri care include herpes simplex şi varicelo-zosterian (varicelă).

Dacă se dezvoltă simptome, acestea pot include febră, dureri în gât, oboseală şi glande umflate; însă, aceste simptome sunt asemănătoare cu cele ale altor boli, deci majoritatea persoanelor nu sunt conştiente că sunt infectate cu CMV.

In general, infectia cu citomegalovirus este contactata de la persoana la persoana prin:

- de la mamă la copil în timpul sarcinii sau transferat prin alăptare sau transfuzie de sânge/transplant.
- contact cu fluidele corpului precum urina, saliva, sperma şi laptele matern (de ex. prin sărut sau prin contact sexual);


Cere oferta