0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Dezinfecție RotavirusRotavirusul este un virus care face parte din familia Reoviridae, care atacă intestinul subţire provocând gastroenterita acută. Virusul afecteaza in principal copiii sub 5 ani, iar cele mai grave cazuri apar la copiii mai mici de 2 ani.

Simptomele includ diaree apoasă gravă urmată adesea de vomitat, dureri abdominale şi febră. Majoritatea cazurilor sunt uşoare, iar simptomele dispar de obicei în 3-8 zile, însă deshidratarea ulterioară este o problemă obişnuită şi poate reprezenta un risc deosebit pentru bebeluşi şi pentru copii mici. Primul episod este in general cel mai grav, dar dupa infectie, in organism se dezvolta imunitatea si urmatoarele infectii sunt mai putin severe. Exista 7 tipuri de virus : A, B, C, D, E, F si G. Rotavirusul A, cel mai des intalnit, provoacand mai mult de 90% din infectii.

In general, infectia cu rotavirusuri este raspandita prin:
Calea fecale-oral – adică prin atingerea mâinilor sau a unei suprafeţe care este contaminată cu microbi din fecalele unei persoane infectate, apoi prin atingerea gurii sau nasului sau prin consumarea de alimente contaminate.


Cere oferta