0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Dezinfecție Virusul ParagripalVirusul paragripal este un virus ARN, monocatenar, care face parte din familia Paramyxoviridae. Acesta provoaca boli infecțioase ale sistemului respirator. Sunt a doua cea mai obişnuită cauză a infecţiilor tractului respirator inferior la copiii mici. Există patru subtipuri distincte de virus paragripal şi toate pot provoca simptome ale căilor respiratorii superioare, răceala obişnuită şi laringita difterică, precum şi boli grave ale tractului respirator inferior (de ex. pneumonie, bronşită şi bronşiolită). Infectia cu tipurile 1, 2 sau 3 apare la majoritatea copiilor, astfel ca pana la varsta de 8 ani cei mai multi prezinta anticorpi impotriva acestor virusuri. La sugari, tipul 3 este o cauza importanta de bronsiolita si penumonie iar tipul 4 determina forme mai usoare. Imunitatea fata de virusurile paragripale se datoreaza in special aparitiei de imunoglobuline de tip A specifice virusurilor, la nivelul tractului respirator.
La adulti si la copiii mai mari, infectiile cu virus paragripal sunt mai usoare din punct de vedere clinic, putandu-se prezenta sub forma unei banale raceli sau ca o raguseala insotita sau nu de tuse. Caile respiratorii inferioare sunt afectate foarte rar.

In general, infectia cu virusul paragripal este raspandita prin:
Secreţii respiratorii, prin contact imediat cu persoane infectate sau prin contact cu suprafeţe sau obiecte contaminate. Infecţia poate apărea atunci când materialul infecţios intră în contact cu ochii, gura sau nasul şi posibil prin inhalarea picăturilor mici generate de strănut sau tuse.


Cere oferta