0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Dezinsecție FurniciFurnica: - este numele comun dat membrilor unei familii de aproximativ 9000 de specii de insecte care trăiesc în societăți înalt organizate numite colonii. În aceste colonii diversele activități necesare nutriției, adăpostirii și reproducerii coloniei sunt divizate între indivizi special adaptați. Furnicile aparțin ordinului de insecte Hymnoptera, un grup care include albinele si viespile.

Unele specii de viespi și albine seamănă cu furnicile prin faptul că trăiesc în colonii și, prin urmare, se spune despre ele că sunt sociale, dar furnicile sunt singurele himenoptere în care orice specie este socială. Furnicile se disting de alte himenoptere prin faptul că au antene îndoite (sau în formă de cot) și că posedă un abdomen crestat care formează un mijloc îngust. Furnicile sunt impartite in 3 mari categorii : regine, lucratoare si masculi.

Furnicile sunt printre insectele care se dezvoltă prin metamorfoză completă, aceasta însemnând că structurile corpului furnicii nu doar cresc, de la naștere la maturitate, ci se transformă dramatic. Viața unei furnici începe ca ou, care se transformă în larvă, o ființă fără picioare, neajutorată, care, la cele mai multe specii de furnici, nu se poate mișca încolo și încoace, ci doar mănâncă și crește. Eventual larva poate atinge mărimea pe care o are o furnică adultă. La acest moment, în funcție de specie, ea poate să-și formeze un cocon de mătase în așteptarea de a intra în stadiul de pupă. Ca pupă, ea dobândește structurile corporale adulte, cum ar fi picioarele și antenele. La anumite specii, tinerele furnici trec la stadiul de pupă fără a forma un cocon. Furnicile diferă de alte insecte prin aceea că un ou va da naște uneia din cele trei tipuri de adult- regină, lucrătoare sau mascul. Aceste forme de furnică sunt cruciale pentru crearea de comunități sociale în care membrii îndeplinesc roluri specializate.

Durata de viață a furnicilor adulte este foarte variabilă. Reginele multor specii pot trăi un deceniu sau mai mult. Reginele trăiesc, de obicei, mai mult decât lucrătoarele. De exemplu, regina furnicii de foc trăiește aproape 7 ani, iar lucrătoarele ei trăiesc între 50-150 zile. Lucrătoarele mari trăiesc, de obicei, mai mult decât lucrătoarele mici. La multe specii care trăiesc în regiunile temperate, lucrătoarele trăiesc unul sau doi ani. Masculii mor, de regulă, la puțin timp după împerechere, în maximum câteva săptămâni.

Furnicile sunt active tot timpul anului în regiunile tropicale dar, în regiunile mai răcoroase, supraviețuiesc iernii într-o stare de hibernare și inactivitate. Formele de inactivitate sunt diferite iar la unele specii din regiunile temperate larvele trec într-o stare de inactivitate (diapause) în timp ce la altele doar adulții trec iarna într-o stare de activitate redusă.

Cere oferta